Mors dag 2020 nærmer sig, og vi vil forsøge at komme med kvalificerede bud på, hvad der bliver det store hit i år. Selvom de to store klassikere: blomster og chokolade helt sikkert bliver storsælgere til årets gave til mors dag, så har vi på fornemmelsen at en anden fremherskende trend slår igennem som gave på mors dag.

Mors dag 2020 falder søndag d. 10. maj, så det varer ikke længe, før du skal begynde at overveje gaven. Lad os komme til sagen.

Personlig gave eller gave med budskab

En generel samfundstrend her op mod og sandsynligvis også i 2020 har været nærvær. Hvad kan vi så mene med nærvær, når det kommer til gaveideer. Jo, ting skal være personlige eller gerne give en dybere mening. Materialistiske ting skal ikke bare være skindende, flotte eller smarte. De må også gerne symbolisere noget, eller på en eller anden måde have en dybere betydning.

Indenfor smykkebrancen er det eksempelvis en tydelig trend der kan spores i de smykker der sælges. Der er kommet meget mere symbolik og statements ind i moderne smykkedesigns. Se eksempelvis disse eksempler fra smykkernes verden:

Smykker med statement eller symbolik

  • Beautiful World smykker fra byBiehl har de seneste to år være storsælgende. Derefter kom Beautiful Denmark til. Smykkerne er tags, hvor der er skåret kort af henholdsvis verden og Danmark.
  • Livets træ smykker fra mange forskellige brands.
  • Tags fra eksempelvis Scrouples Jewelry og Frk Lisberg med graverede tekster eller motiver som eksempelvis “mom”, “mor” og “bedste venner”.

Eksemplerne er mange, og her på redaktionen er vi sikre på at de personlige gave eventuelt med et passende statement vil gå rent hjem.

Frk Lisberg family vedhæng

Vores enkle men meget præcise anbefaling bliver at købe en halskæde fra Frk Lisberg med et family eller life vedhæng. Det er vedhæng hvor mødretemaet er skåret ud i tagget som en silhouet. Vedhængene kan fås i sølv eller forgyldt sølv.

Du kan få et vedhæng der er passende, uanset hvor mange børn der er. Et motiv har eksempelvis en mor med et barn på armen og et andet barn i hånden. Et andet har en mor med fire børn i hånden, og sådan kan vi blive ved. Det er enkelt. Det er effektivt. Og så er det relativt billigt og holder en pris på et par hundrede kroner.

Som nævnt er det generelt symbolske eller personlige gave, der vinder frem i år, så enhver gaveting, hvor der kan graveres en personlig tekst kan potentielt blive et af året store hit.

Personliggør din mors dags gave med kort

Hvis valget i sidste ende ikke kommer til at falde på en ting, som virker alt for personlig i sig selv, så kommer du langt med at skrive et flot kort med en kærlig og personlig hilsen i hånden.

Skriv f. eks. en kort tekst om, hvor netop din mor er noget særlig, og så kan du altid afrunde med den gamle klassiker: “Mor er den bedste i verden”.

Det bliver spændende at se, hvad trenden bliver i år. Vi kommer bestemt ikke til at være de eneste, der forsøger at forudsige, hvad der bliver årets hit. Blomsterbutikkerne og specialforretninger generelt har altid nogle store dage på og op til mors dag, de kommer også til at bruge energi på at finde frem til årets bedste mors dags gave i god tid.