Mors dag er en helt speciel dag, der fejres verden over. Det er en helt særlig dag fordi den fejrer alt det gode som mødre har gjort for deres børn, deres familier og samfundet som helhed. Mors dag har ikke en bestemt dato hvorpå den fejres men det er altid den første søndag i maj. Det er en dag som har betydning for mange, og derfor det forståeligt hvis man gerne vil give sin mor nogle gode gaver.

Hvad er Mors dag?

Mors dag er en tradition som går årtier tilbage. Helt tilbage til begyndelsen det 19. århundred hvor en kvinde, Ann Jarvis satte tingene i gang. Hun startede organisationen ”Mother’s Day Work Club” som bekæmpede dårlige sanitære forhold. Organisationen voksede en hel del over årene og arbejdet på påtaget af Anns datter, Anna. Anna kæmpede for at mors dag kunne blive en helligdag, og det lykkedes i 1909, takket været Præsident Woodrow Wilson.

Mors dag i Danmark

Traditionen kom først til Danmark i 1929 takket været en mand, Christian Svenningsen, gennem Foreningen for De Allierede Danske Våbenfæller. Svenningsen indførte dagen for at støtte kvinderne som havde mistet deres sønner og mænd under 1. verdenskrig, hvor Svenningsen selv havde stødt på mors dag mens han var i USA. Mors dag svingede op og ned i popularitet mellem 50’erne og 90’erne, hvor kernefamilien var i fokus og moren var set som hjemmets fundament. Her begyndte Mors Dag igen at blive rigtig populær. Siden da har det været tradition for de fleste at fejre mors dag. Og vise mor hvor meget hun betyder for familien.

Hvad kan du give din mor som gave?

I dag findes der utallige forskellige måder og inspirationer på gaver, man kan give til mor på mors dag. Mange vil gerne forsøge and give noget helt særligt, for at vise mor at man sætter pris på alt det gode, hun har gjort. Det kan være svært at finde den rigtige gave. Mest typisk er det at man giver hende en buket blomster og hertil følger der en måske en æske chokolade eller et kort. Det er en simpel, hyggelig og klassisk gave som glæder mødre verden over. Et kort med ærlige, kærlige ord kan bringe følelserne frem. Man kender sin egen mor bedst og derfra kan man også give hende noget der relaterer til hendes hobbyer. Du kan også forkæle hende med en gave, der appellerer til hendes feminine side. Måske et gavekort til en lækker neglebehandling og andre plejebehandlinger. Det kan være at mor har brug for en ny taske. Eller måske vil du sige noget helt særligt med et smykke, der kunne symbolisere den glæde som mor har bragt til familien.

Det er kun din egen fantasi som sætter grænsen.