Hvor har jeg tit siddet og grublet over, hvad jeg dog skulle give min mor i gave. Der er mange gode anledninger i løbet af året, hvor vores mødre fortjener en lille gave der fortæller, hvor meget vi holder af hende og som tak for alt det, hun gør og har gjort for os. Det kan være i anledningen af Mors Dag, fødselsdag, jul eller måske forældrenes bryllupsdag? Uanset anledningen, har de fleste af os nok tænkt, at det kunne være sjovt at overraske med noget andet end den vanlige buket blomster eller Anthon Bergs fyldte chokolader.
Derfor giver vi dig her vores bud på tre sjove, alternative gaver til mor.

 

1. Når billigt bare er bedst: Gå oldschool med et mixed tape

Selvom kassettebåndet for længst er afgået ved døden, er ideen om et mixed tape bestemt ikke. Lav et bånd, brænd en CD eller kreer en playliste med din mors yndlingssange på og med de hit-sange, der kendetegner de forskellige årtier din mor husker. Det vil give hende et trip down memory lane, og alene dét, at du har brugt tid på at udvælge sangene vil uden tvivl gå rent ind i hjertekulen på enhver mor.

 

2. Det, enhver mor mangler, men ikke vil bruge penge på: Elegante strømpebukser

Det er måske ikke den gave, der først popper op i hovedet på os, når vi tænker på gaver til mor: Strømpebukser. Men det er i virkeligheden en ret god og ret overset idé. Den ældre generation af kvinder, vores mødre, bruger generelt set færre penge på tøj, end ungdomsgenerationen gør. Og særligt ”små” ting som strømpebukser, rangerer sjældent højt på ønskelisten over mors gaveønsker. Men der er mange gode grunde til at investere i gode, ordentlige strømpebukser. Dels holder de meget længere end de billige og kan dermed anvendes mange flere gange. Det er både miljøvenligt og økonomisk i længden. Og så er det en helt anden fornøjelse at hoppe i et par lækre, kvalitetsstrømpebukser, som sidder rart på benene og om maven. Uanset om man er til silke-looket, merinould eller bambus – så findes der et stort udvalg af strømpebukser i god kvalitet, der vil glæde din mor.

 

3. Sæt dit billede på

Det har længe været populært at lave fotokalendere med billeder af hele familien til glæde og gavn for modtageren. Det er også en god idé, men du behøver ikke at lade dig begrænse – der er meget andet, man også kan få trykt sine billeder på og som måske er lidt sjovere end at give en kop med billede af børnebørnene på (igen). Det må jo godt være lidt sjovt, så hvad med at give en hjertepude med et billede af din mors hund (eller kat eller undulat eller hvad hun nu ejer) til at pryde i sofaen? Du kan også give en hovedpude med et billede på af dig der sover. I virkeligheden er det kun fantasien der sætter grænser, når det kommer til sjove fotogaver. Du kan eksempelvis også give et helt kortspil fuld af sjove billeder trykt på, du har fundet frem fra gemmerne.

 

Vi håber, du føler dig inspireret efter at have læst vores tre alternative gaveideer til mor. Nu bliver den næste gave-anledning måske lidt sjovere?