Hvorfor allerede skrive om Mors dag 2020 nu?

Mors dag er næsten kun lige afsluttet. Det er i år blevet til en kæmpe stor dag for både fysiske butikker og webshops. Især fra webshops hører vi om meget fokus på mors dags gaver i en forholdsvis lang periode frem til mors dag. Mors dag 2019 faldt søndag d. 12. maj og allerede fra midten af april var det som om der blev bestilt gaver online til denne særlige dag.

Derfor kan vi ligeså godt være lidt på forkant og allerede nu se frem til mors dag 2020. Vi ser i denne artikel lidt nærmere på udviklingen og tendenser til mors dag 2020.

Hvornår er det mors dag 2020

Mors dag i 2020 er søndag d. 10. maj. Hvis tendensen fra årets mors dags gaver i 2019 skal følges, så kan man først og fremmest konkludere, at mange leder efter mors dag gave online. Den tendens er der intet der tyder på vil ændre sig i 2020. Alene det har dog også ændret lidt på fordelingen af, hvad der typisk bliver givet i mors dags gave.

Før tiden hvor mange handler på internettet, der var det klart mest de traditionelle gaver til hende, der dominerede. Det er typisk universelle gaver der hurtigt kan købes i en butik. Ting som en buket blomster eller chokolade. Hvis der endelig skulle gøres noget ekstra ud af gaven, så kunne det være noget tøj eller måske et fint smykke.

Internethandelen har ændret tendensen

I år har der som nævnt været markant flere mors dags gaver, der er blevet bestilt på webshops. Det har simpelthen forskudt den typiske mors dags gave. Der bliver også bestilt blomster og chokolade på webshops, men alle andre typer af produkter deltager nu i konkurrencen. Det gælder smykker og tøj eller måske pynteting til hjemmet. Generelt mere typiske webshops-varer.

En anden type gave har dog for alvor vundet frem. Det gælder oplevelsesgaver. Mors dags gaven må gerne være noget særligt, og derfor er mange indstillet på at bruge lidt flere penge end tidligere på at finde den perfekte mors dags gave. Nu er der mange der giver en oplevelse i gave. Det kunne være et spa-ophold, en sejltur eller måske bare et gavekort for to til brunch, så man kan opleve noget sammen.

Denne tendens kunne man klart forestille sig bare bliver yderligere forstærket til mors dag 2020. Lidt uheldigt for eksempelvis blomsterbutikker, der ellers traditionelt har været de store vindere på dage som mors dag, men til gengæld til stor begejstring for webshops.