Ikke meget kan smelte en mors hjerte, som når hun får en hjemmelavet gave fra børnene. Det kan være en tegning eller en lille skulptur i papmache eller ler, som barnet har lavet i skolen.

Den største glæde ved selvlavede gaver

Der er flere grunde til at gaver som barnet selv har lavet går rent hjem. For det første ved man at barnet har lagt tid og tanker bag gaven. Den er ikke bare købt i en butik. Det viser at barnet selv har tænkt mere grundigt over, at der skal gives en god mors dags gave, som mor bliver glad for.

Den anden grund er stoltheden over, hvor dygtige de små egentlig er. Som forældre følger man hele tiden udviklingen i de ting man får fra sine børn. Tegninger går gennem årene fra ubestemmelige streger og klatter over let genkendelige stregtegninger til tegninger, hvor man virkelig kan begynde at se kvaliteter i tegningerne. Det samme med de ting der laves i skolen i kreative fag.

Det kan være noget der syet eller en skulptur i træ eller ler. Når man får sådan en ting i gave, så bliver man som mor rigtigt stolt, for man bliver næsten altid overrasket over, hvor hurtigt det med udviklingen i børnenes evner.

Du kan læse mere om børnenes univers her på siden Klodsmajor.

Du burde opfordre dine børn til at lave en gave selv

Som far er den første tanke ofte, at man lige køber noget ekstra fra børnene med på mors dag. Det er hurtigt og nemt. Hvis man er ude i god tid kan det dog være en god ide at spørge børnene, om de ikke synes det er en god ide at lave en gave til mors dag.

Børnene ved ikke hvilken dag der er mors dag, men det er ret sikkert at de gerne vil være med til selv at lave noget, når de ved at mors dag er på ved. Måske kan de endda fortryde ikke selv at have lavet noget, hvis de først på mors dag får at vide, at denne blomst som far har købt også er fra dem.

Det er i hvert fald en overvejelse værd, om man ikke skal forsøge i god tid at få børnene til at lave en fin ting. Man kan i det mindste spørge, om de selv ikke har lyst til at lave en hjemmelavet mors dags gave.